Isporučena pomoć porodicama u Obrenovcu

Isporuka pomoći obrenovačkim porodicamaKada su Srbiju zadesile ogromne poplave u maju mesecu ove godine, naši prijatelji iz Rotari kluba „Celje - Barbara Celjska“ Slovenija su uplatili našem klubu novčana sredstva i izrazili želju da naš klub sredstva preusmeri za pomoć ugroženim područjima. Četiri člana tima za realizaciju ovog projekta su 09. septembra posetila Obrenovac, gde ih je primio predsednik Opštine g-din Miroslav Čučković.

 

Od njega i njegovih saradnika zatražili smo spisak porodica sa više male dece čije su kuće pretrpele oštećenja u majskim poplavama. Nakon dobijanja spiska, obišli smo 7 porodica iz Obrenovca, Zvečke i Belog Polja i na licu mesta zajedno sa njima je napravljen plan pomoći.

Dana 1. oktobra 2014. godine, članovi Rotari kluba Pančevo uručili su obrenovačkim porodicama građevinski materijal kao pomoć za obnovu kuća oštećenih u majskim poplavama. Ukupna vrednost uručene pomoći (građevinski materijal, drvena građa, staklo i sobna vrata) iznosi oko 500.000,00 dinara.

Zahvaljujemo se Rotari klubu Barbara Celjska, Celje, Slovenija koji je donirao novčana sredstva za pomoć poplavljenim područjima, zahvaljujemo se predsedniku opštine Obrenovac g-dinu Miroslavu Čučkoviću i njegovim saradnicima koji su nam pružili neophodnu logističku pomoć, zahvaljujemo se porodici Radojičić koja je nesebično pomogla i nama i ostalim porodicama oko prijema, istovara i privremenog skladištenja robe, zahvaljujemo se firmi Silex d.o.o. iz Pančeva koja nam je ponudila izuzetno povoljne cene materijala i obezbedila transport robe do Obrenovca.

 

District 2483

Sastanci:

Utorak, 20h
Stara pivara, Nikole Tesla 2, Pančevo