Otvoren Trg Đorđa Vajferta i otkrivena spomen ploča

Trg Đorđa Vakferta

Ideja Rotary kluba Pančevo da Djorđe Vajfert, Nemac po rođenju, Srbin po opredeljenju, znameniti industrijalac, guverner Narodne banake Srbije, počasni građanin Pančeva, dobije svoj trg ostvarena je 4. oktobra 2013. godine kada je u starom jezgru grada svečano otvoren trg i postavljena spomen ploča velikanu na zgradi pivare osnovane 1722. godine.Opširnije: Otvoren Trg Đorđa Vajferta i otkrivena spomen ploča

Druženje sa učesnicima regate “Dunavom do Golubca 2013”

"Dunavom do Golupca 2013"Ove godine održana je druga po redu regata u organizaciji Rotarijanaca Srbije pod nazivom "Dunavom do Golupca 2013". Na regati je učestvovalo 9 plovila sa 35 regataša iz Beograda, Pančeva, Smedereva, Velikog Gradišta, Palića, Topole i Segedina.
Nakon polaska iz Beograda, prva stanica 13. jula, bila je desna obala Tamiša, tačnije restoran "Šajka" gde smo zajedno sa Rotari klubom "Pančevo - Mihajlo Pupin" dočekali učesnike regate.

Opširnije: Druženje sa učesnicima regate “Dunavom do Golubca 2013”

Na kraju rotarijanske godine - Angažovano i svečano

Primopredaja 2013/2014Na svečanosti upriličenoj 11. juna 2013. godine povodom primopredaje dužnosti u restoranu "Mali Raj", dosadašnji predsednik Vasilije Đorđević predao je dužnost Vladimiru Santraču koji će voditi klub u rotarijanskoj 2013/2014. godini.

Opširnije: Na kraju rotarijanske godine - Angažovano i svečano

P.E.T.S. D2483

Rotary Theme 2013 / 2014Dvodnevni President Elected Training Seminar (P.E.T.S) D 2483 održan je u Beogradu, u Hotelu In, 12. i 13. aprila 2013. godine. Klub su predstavljali dolazeći predsednik Vladimir Santrač i dolazeći sekretar Alan-Miloš Dožudić. Tokom P.E.T.S-a održano je deset predavanja od strane Distrikt lideršip tima za 2013/2014 godinu.

Ladies' Night - Svi Za Laneta

Ladie's Night 2013Rotari klub Pančevo priključio se akciji pod nazivom "Svi Za Laneta" u cilju podrške prijatelju Milanu Novakoviću i njegovoj borbi sa teškom bolešću. Milanu je u septembru 2012. u njegovoj 28. godini života dijagnostikovan teško operabilan tumor u žučnom kanalu. Lekari su konstatovali da je reč o veoma retkom i komplikovanom tumoru, a jedina nada da Milan dobije bitku za život je nastavak lečenja u klinici "Mayo" u Arizoni. Ovakvu vrstu lečenja Republički zavod za zdravstveno osiguranje ne pokriva.

Opširnije: Ladies' Night - Svi Za Laneta

Zajednički sastanak i promocija knjige "Azbuka Rotarija"

Azbuka RotarijaUoči 23. februara, Svetskog dana Rotarija, dva pančevačka Rotari kluba, Rotari klub Pančevo i Rotari klub Pančevo - Mihajlo Pupin upriličili su zajednički sastanak u restoranu "Vetrenjača" na kome je promovisano drugo dopunjeno izdanje knjige “Azbuka Rotarija”.


Opširnije: Zajednički sastanak i promocija knjige "Azbuka Rotarija"

 

District 2483

Sastanci:

Utorak, 20h
Stara pivara, Nikole Tesla 2, Pančevo