Osnivanje prvog Rotary kluba u Pančevu 1931. godine

Predavanje Dejana ČikareGosti naseg Rotary kluba bili su Milan Marić, predsednik Rotary kluba Beograd Stari Grad i Prof. dr. Dejan Čikara takođe iz RC Beograd Stari Grad. Prof. dr. Dejan Čikara nam je u video prezentaciji prikazao najznačajnije detalje o osnivanju Rotary klubova u bivšoj Jugoslaviji, zabrani njihovog delovanja kao i o reosnivanju prvih klubova posle pada komunizma.
Saznali smo dosta novih podataka o osnivanju prvog Rotary kluba u Pančevu koji je čarterovan 5. juna 1931 godine sa 33 člana. Naš klub upravo ove godine obelezava 80 godina od osnivanja i 8 godina od reosnivanja.

Gosti naseg kluba ove veceri bili su članovi Rotarakt kluba Pančevo kao i članovi Rotary kluba Mihajlo Pupin iz Pančeva.

Poslednji sastanak u 2010. godini

rotarytortaZajednički sastanak Rotary kluba Pančevo i Rotarakt kluba Pančevo. Mladi Rotaraktovci su u znak zahvalnosti za saradnju i podršku poklonili originalnu tortu članovima Rotary cluba. U Novoj 2011 čekaju nas nove zajedničke akcije.

Sastanak sa gostima

Sa gostima iz ZrenjaninaNa večerašnjem redovnom sastanku u posetu su nam došli dragi gosti iz Rotari kluba Zrenjanin Momčilo Dragić, Gavra Vlaskalin i naš poznati glumac Milenko Pavlov.

Uz tople i prijateljske pozdrave iskoristili su priliku i da nas pozovu na proslavu Rotari kluba Zrenjanin koja će biti održana 06.11.2010. godine u Zrenjaninu na koju ćemo se rado odazvati jer sa ovim klubom imamo izuzetno dobre i prijateljske odnose.

Paul Harris nagrade Rotary fondacije

Dragan Brajer i Zoran Dragin sa članovima RC PančevoČlan Rotary kluba Pančevo Zoran Dragin, dobio je značku Rotary Fondacije Paul Harris za izuzetne zasluge u Rotary pokretu za humanitarni rad.

 

District 2483

Sastanci:

Utorak, 20h
Stara pivara, Nikole Tesla 2, Pančevo