Predavanje o Mihajlu Pupinu

Dr Dragoljub Cucić (levo) - predavanjePovodom 160. godišnjice od rođenja Mihajla Pupina Rotari klub "Pančevo" je početkom novembra 2014. godine organizovao predavanje na kome je članovima Kluba predstavljena Pupinova doktorska disertacija „Osmotski pritisak i njegov odnos prema slobodnoj energiji“.

O prvom Srbinu koji je izučavao fizičku hemiju, njegovom životu, školovanju i interesovanjima u periodu studiranja, kao i o samoj disertaciji govorio je dr Dragoljub Cucić, priređivač knjige i direktor Regionalnog centra za talente „Mihajlo Pupin“ iz Pančeva.

Opširnije: Predavanje o Mihajlu Pupinu

Drveni vozić za vrtić "Kekec"

Vozić u vrtiću Danas smo deci u vrtiću "Kekec" poklonili drveni vozić. Lokomotiva i četiri vagona izrađena u drvetu, po svim standardima koji su propisani za decu tog uzrasta, postavljeni su na zelenoj površini dvorišta vrtića „Kekec“.

Ovu akciju smo najavili još u martu mesecu, na proslavi 10 godina od reosnivanja kluba, a sada su se stekli uslovi da se ona i realizuje. Do izbora ovog vozića došlo je u dogovoru sa direktorkom PU "Dečja radost". Nadamo se da će se mališanima svideti poklon.

Opširnije: Drveni vozić za vrtić "Kekec"

Isporučena pomoć porodicama u Obrenovcu

Isporuka pomoći obrenovačkim porodicamaKada su Srbiju zadesile ogromne poplave u maju mesecu ove godine, naši prijatelji iz Rotari kluba „Celje - Barbara Celjska“ Slovenija su uplatili našem klubu novčana sredstva i izrazili želju da naš klub sredstva preusmeri za pomoć ugroženim područjima. Četiri člana tima za realizaciju ovog projekta su 09. septembra posetila Obrenovac, gde ih je primio predsednik Opštine g-din Miroslav Čučković.

 

Opširnije: Isporučena pomoć porodicama u Obrenovcu

Druženje sa novinarima

Druženje sa novinarimaU sklopu redovnih aktivnosti Rotari klub Pančevo posebnu pažnju posvećuje afirmaciji svojih aktivnosti, naročito u sredini u kojoj deluje.

Imajući u vidu značaj pravovremenskog i istinitog obaveštavanja javnosti članovi PR komiteta našeg kluba uspostavili su vrlo dobru saradnju sa lokalnim medijima, Radio televizijom Pančevo i nedeljnikom „Pančevac“.

 

 

Opširnije: Druženje sa novinarima

Serbia Needs Urgent Help

Uređenje dvorišta u "Spomenku"

Uređenje dvorišta u U sklopu svojih redovnih aktivnosti, Rotari klub “Pančevo” je krajem maja 2014. godine finansirao uređenje dvorišta u Domu za decu bez roditeljskog staranja „Spomenak“ u Pančevu.
Radove je izvelo Javno komunalno preduzeće “Zelenilo” - Pančevo, a u sklopu radova uređene su krošnje drveća, posađeni cvetni zasadi uz betonske staze i napravljene male cvetne “oaze” koje su u velikoj meri oplemenile domsko dvorište, odnosno, životni prostor štićenika ove ustanove.

 

District 2483

Sastanci:

Utorak, 20h
Stara pivara, Nikole Tesla 2, Pančevo