Predavanje o Mihajlu Pupinu

Dr Dragoljub Cucić (levo) - predavanjePovodom 160. godišnjice od rođenja Mihajla Pupina Rotari klub "Pančevo" je početkom novembra 2014. godine organizovao predavanje na kome je članovima Kluba predstavljena Pupinova doktorska disertacija „Osmotski pritisak i njegov odnos prema slobodnoj energiji“.

O prvom Srbinu koji je izučavao fizičku hemiju, njegovom životu, školovanju i interesovanjima u periodu studiranja, kao i o samoj disertaciji govorio je dr Dragoljub Cucić, priređivač knjige i direktor Regionalnog centra za talente „Mihajlo Pupin“ iz Pančeva.

Objavljivanjem doktorske disertacije u originalu na nemačkom i srpskom jeziku dajemo svojevrstan doprinos obeležavanju 160. godišnjice od rođenja velikog čoveka i naučnika svetskog renomea i 125. godišnjici otkako je Mihajlo Pupin doktorirao u Berlinu na Humbolt univerzitetu, istakao je Dragoljub Cucić.

 

Tokom prezentacije Pupinovog naučnog opusa dr Dragoljub Cucić je naglasio da se objavljivanje doktorske disertacije poklapa i sa 80-om godišnjicom otkako je Mihajlo Pupin dobio Pulicerovu nagradu.

Primerak izdanja Doktorske disertacije Mihajlo Pupin, njen priređivač, dr Dragoljub Cucić, poklonio je Rotari klubu Pančevo.

 

District 2483

Sastanci:

Utorak, 20h
Stara pivara, Nikole Tesla 2, Pančevo